Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Çakıl Muhtarı Geçici: Balıkçılık sektörüne destek şart”

Çakıl Muhtarı Geçici:  Balıkçılık sektörüne destek şart”

Erdek-Çakıl Mahallesi Muhtarı aynı zamanda Çakıl Su Ürünleri Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Geçici, balıkçılık sektörünü değerlendirdi.

Erdek-Çakıl Mahallesi Muhtarı aynı zamanda Çakıl Su Ürünleri Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Geçici, balıkçılık sektörünü değerlendirdi.
Geçici, balıkçılık sektörünün gelişmesi için destek ve teşviklere ihtiyaç bulunduğunu söyledi.
Kaynakların rasyonel kullanılabilmesi için Su Ürünleri Eğitim Merkezleri kurularak eğitimlerin yapılmasını, AR-GE çalışmalarının desteklenmesini talep eden Geçici, “Balıkçılıkta arz-talep dengesi oluşturularak, sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması gereklidir. Sınırsız ve kuralsız avcılık kontrol altına alınmalı ve her geçen gün artan mali ve biyolojik yok oluş engellenmelidir. Avcılıkta gerekli denetimler mutlak suretle yapılmalı ve kota sistemi uygulanmalıdır.” dedi.
Ülkemiz kültür balıkçılığı alanında büyük bir potansiyele sahip olmasına rağmen üretimin istenilen seviyeye ulaşamadığına vurgu yapan Geçici, “Sektörün gelişimi için desteğe ihtiyaç var. Kaliteli yumurta ve yavru üretimi amacıyla uzmanlaşmış damızlık işletmelerinin kurulması ve mevcut işletmelerin geliştirilmesi teşvik edilmelidir. Üretim bölgelerinde yol, su, elektrik gibi altyapı çalışmaları eksiksiz olarak tamamlanmalıdır. Balık hastalıklarıyla ilgili laboratuvar ve yetişmiş eleman eksikliği giderilmelidir. Balıkçılıkla ilgili olarak yaşanan sorunların çözümüne katkı sağlamak için üretici örgütleri güçlendirilmeli ve desteklenmelidir.” diyerek sözlerine ekledi.



  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false